Likérové špice
21. 7. 2015
Ingrediencie
Inštrukcie
piškóty okrúhle Krém: 90ml voda, 1 PL hladká múka, 1 PL solamyl 2 PL kryš cukor, 125g čokoláda, 125g cera Plnka: 250ml vaječný likér, 40g šľahačka v prášku. Postup: krém: z vody, múky solamylu cukru uvaríme hustú kašu a ešte do horúceho hneď pridáme čokoládu a ceru a miešame, kým sa nám všetko neroztopí a necháme vychladnúť. Plnka: likér vyšľaháme so šľahačkou ale nie uplne do tuha. detské piškóty potrieme čokoládou aby nám liker nerozmočil piškóty. potom naň striekame krém pomocou špičky na likérové špice, dáme na chvilu do chladničky aby nam stuhol a potom plníme šľahačkou. Vrch špicu uzavrieme krémom (ozdobnou špičkou). a nakoniec máčame v čokoláde