Orechové kocky
21. 7. 2015
Popis
Recept na fantastický orechový zákusok, pečený s dvoma druhmi korpusu aj plnkou súčasne.
Ingrediencie
100 | gramov | hladkej múky (cesto) |
100 | gramov | výberovej múky (cesto) |
150 | gramov | Hery (cesto) |
100 | gramov | práškového cukru (cesto) |
100 | gramov | mletých orechov (cesto) |
1⁄2 | kus | vanilkový cukor (cesto) |
1 | kus | vajíčko (cesto) |
kus | ríbezľový lekvár | |
2 | decilitre | vody (plnka) |
100 | gramov | práš. cukru (plnka) |
150 | gramov | mlet. orechov (plnka) |
3 | polievkové lyžice | kakaa (plnka) |
4 | kusy | vajcia (piškóta) |
150 | gramov | práškov. cukru (piškóta) |
150 | gramov | výber. múky (piškóta) |
trocha | prášku do pečiva (piškóta) |
Inštrukcie
1. Cesto: Všetky suroviny zamiesime na cesto, vyvaľkáme a dáme na vymastený a posypaný plech (alebo na pečiaci papier). Na surové cesto natrieme ríbezľový lekvár a naň natrieme plnku. Plnka: Vodu, cukor, orechy, kakao varíme 5 minút. Necháme vychladnúť a dáme na lekvár. Na plnku vylejeme piškótu: Vajcia šľaháme s práškovým cukrom a pridáme múku a na špic noža sódy bicarbóny. Všetko spolu upečieme (asi 45 minút pri teplote 160°C). Zdobíme vlastnou fantáziou. P.S. Pečieme pri nižšej teplote a dlhšie aby sa nám koláč dobre prepiekol.