Choď na obsah Choď na menu
 


Punčová torta

Ingrediencie:
9 vajec, 9 PL kryštálového cukru, 9 PL hladkej múky, džem na potretie korpusu, 200 g kryštál.cukru, 2 dl vody, rum p.p., citrónová šťava p.p., potravinárske farbivo, punčová poleva (hotová v prášku).

Príprava: Dotuha vyšľahať 9 bielkov, pridať 9 PL kryšt.cukru a znova dotuha vyšľahať. Jemne vmiešať 9 žĺtkov a 9 PL hl.múky. Dať piecť do vopred vyhriatej rúry na cca 160°C-180°C na piškótu.
Nechať zovrieť 2 dl vody s 200 g kr.cukru na sirup, odstaviť a premiešavať, pridať štipku potravin.farbiva (červené, oranžové) a po vychladnutí pridať trocha citrónovej sťavy a podľa vôle aj rumu.
Vychladnutý korpus prerezať na 3 diely, aby stredný bol hrubší. Natrieť vnút.stranu vrchn.dielu džemom., položiť na ňu stredný diel a ten po kvapkách dôsledne popolievať sirupom. Potrieť džemom aj vnút.stranu spodného korpusu a položiť ho na stredný-našťavený sirupom. Zaťažiť to na niekoľko hodín ťažkou knihou, obrátiť a popolievať punčovou polevou. Pripravuje sa ľahko-podľa návodu a rýchlo tuhne na torte. Dať zachladiť do chladničky.
Možno si povrch aj ľubovoľne dodekorovať (napr.čokoládovou polevou)