Recepty z Hubertovej jazdy
Ovocný košík I. miesto
Linecké cesto
60 dkg hladká múka
30 dkg maslo
15 dkg práškový cukor
2 žĺtka
1 vanilkový cukor
1 prášok do pečiva
Plnka
2 balenia mascarpone /Lidl/
2 balenia ochutený tvaroch /Lidl/
1 vanilkový struk
2 polievkové lyžice hnedý cukor
Ozdoba
granátové jablko
hrozno
čokoláda
Postup prípravy receptu
- Spracujeme suroviny na linecké cesto. Z cesta vykrajujeme cca 6 cm kolieska. Tri kolieska použijeme vystlatie teflonovej formičky na mafiny a pečieme pri teplote 180 stupňov cca 10-12 minút.
- Všetky suroviny na plnku vymiešame šľahačom.
- Po vychladení košíčka na dno dáme malinový džem (môže byť aj iný podľa vlastného výberu) a následne ho naplníme plnkou. Zdobíme ovocím a čokoládou podľa vlastného výberu.
- Dobrú chuť...
Jablkové rezy II. miesto
Suroviny
Cesto
- 4vajcia
- 30 dkg práškový cukor
- 60 dkg nastrúhané jablká
- 2.5 dcl olej
- 2 polievkové lyžice kakao
- 10 dkg orechov
- 40 dkg polohrubá múka
- 2 kávové lyžičky sóda bicarbóna
- 1 vanilkový cukor
Plnka
- 2 vanilkové pudingy
- 0,6 l mlieka
- 250 g maslo
- 20 dkg práškový cukor
- 1 vanilkový cukor
- orechy vlašské mleté
Čokoládová poleva
Postup prípravy receptu:
Cesto: Vajcia vyšľaháme s cukrom a vanilkou.. Postupne pridávame kakao, olej, orechy, jablká, múku a sódu bicarbónu. Cesto rozdelíme na dva plechy a upečieme.
Plnka: Uvaríme krém z mlieka a pudingu. Maslo vymiešame s cukrom. Po vychladnutí krém vyšľaháme s maslom.
Upečené pláty natrieme plnkou vrch ozdobíme čokoládovou polevou.
Gaštanová pyramída III. miesto
Suroviny
- 8 vajec
- 8 polievkových lyžíc kryštálový cukor
- 8 polievkových lyžíc polohrubá múka
- ½ prášku do pečiva
- 2 polievkové lyžice kakao
- 2 ks puding čokoládový
- ½ l mlieka
- 250 g maslo
- 250 g gaštanové pyré
- 100 ml rum
- orechy vlašské mleté
- na ozdobu šľahačka
- 100 g gaštanové pyré
Postup prípravy receptu:
Cesto: Bielky vyšľaháme na penu a postupne po troške pridávame cukor, žĺtky, kakao a múku, zmiešanú s práškom do pečiva. Piškótu upečieme a po vychladnutí vykrojíme kruhovou formičkou kolieska
Čokoládová plnka: pudingy pripravíme podľa návodu a vymiešame s maslom.
Gaštanové pyré zmiešame s rumom.
Na spodok formičky dáme piškótu, do stredu trochu gaštanového pyré a nanesieme plnku.
Po vytiahnutí tortičky z formy potrieme okraje čokoládovou plnkou, okraje obalíme pomletými orechmi. Uložíme do papierových košíčkov.
Vrch ozdobíme šľahačkou, na ktorú dáme pásiky gaštanového pyré, ktoré vytvoríme jeho pretlačením cez lis na cesnak.
Ovocný krémový koláč marhuľový
Suroviny
- Lístkové cesto
- 1 bal. piškót
Plnka
- 1 l mlieka
- 2 vanilkové pudingy
- 4 polievkové lyžice cukru
- 1 marhuľový kompót
- 1 vanilkový cukor
Postup prípravy receptu:
Lístkové cesto rozdelíme na dva časti a rozvaľkáme. Plát dáme na plech, nahusto poukladáme piškóty, ktoré potrieme vychladnutým pudingom, na to poukladáme marhule. Prikryť druhým plátom a pečieme pri 200 stupňoch 25 – 30 minút.
Plnka: Mlieko prevaríme pridáme vanilkový cukor , puding a uvaríme.
Po vychladnutí posypeme práškovým cukrom.
Ovocný krémový koláč višňový.
Postup je rovnaký ale sú použité višne.
Oriešky
Suroviny
Cesto
- 1 vajce
- 12 dkg práškový cukor
- 37 dkg nastrúhané jablká
- 1 polievková lyžica kakao
- 10 dkg orechov
- 1 vanilkový cukor
Plnka
- 0,1 l mlieka
- 12 dkg orechov
- 20 dkg maslo
- 20 dkg práškový cukor
- 1 vanilkový cukor
Postup prípravy receptu:
Spracujeme suroviny na cesto, ktoré potom vtláčame do formičiek / nie do vrchu / a pečieme.
Plnka: Mlieko prevaríme pridáme vanilkový cukor a orechy. Varíme do odparenie mlieka. Po vychladnutí pridáme do vymiešaného masla s cukrom
Krémom plníme oriešky, ktoré obalíme v práškovom cukre.
Marhuľové kolieska
Suroviny
Cesto
- 1 vajce
- 5 dkg práškový cukor
- 4 dkg droždie
- 7,5 dkg maslo
- 50 dkg hladká múka
- štipku soľ
- citrónová kôra
- marhule
Plnka
- vanilkový puding
- mlieko podľa návodu
Postup prípravy receptu:
Z múky cukru, rozpusteného masla, rozšľahaného vajíčka, mlieka, štipka soli a kvásku vypracujeme hladké cesto. Zakryjeme ho utierkou a necháme v teple vykysnúť.
Plnka: Podľa návodu uvaríme vanilkový puding / stačí polovičná dávka / a dáme ho vychladnúť.
Marhule rozpoltíme.
Vykysnuté cesto na pomúčenej doske rozvaľkáme do tvaru obdĺžníka. Natrieme ho rozpusteným maslom a zvinieme / z dlhšej strany /. Valec pokrájame na 16 dielov, ktoré uložíme na vymastený plech. V každom urobíme v strede jamku, dáme do nej trochu pudingu a polovicu marhule,
Upečené kolieska poprášime cukrom.