Choď na obsah Choď na menu
 


Recepty z Hubertovej jazdy

18. 10. 2015

Ovocný košík   I. miesto

Linecké cesto                     

60 dkg hladká múka

30 dkg maslo

15 dkg práškový cukor

2 žĺtka

1 vanilkový cukor

1 prášok do pečiva

Plnka

2 balenia mascarpone /Lidl/

2 balenia ochutený tvaroch /Lidl/

1 vanilkový struk

2 polievkové lyžice hnedý cukor

 

Ozdoba

granátové jablko

hrozno

čokoláda

Postup prípravy receptu

  1. Spracujeme suroviny na linecké cesto. Z cesta vykrajujeme cca 6 cm kolieska. Tri kolieska použijeme vystlatie teflonovej formičky na mafiny a pečieme pri teplote 180 stupňov cca 10-12 minút.
  2. Všetky suroviny na plnku vymiešame šľahačom.
  3. Po vychladení košíčka na dno dáme malinový džem (môže byť aj iný podľa vlastného výberu) a následne ho naplníme plnkou. Zdobíme ovocím a čokoládou podľa vlastného výberu.
  4. Dobrú chuť...

 Jablkové rezy  II. miesto

Suroviny

Cesto

  • 4vajcia
  • 30 dkg práškový cukor
  • 60 dkg nastrúhané jablká
  • 2.5 dcl olej  
  • 2 polievkové lyžice kakao
  • 10 dkg orechov
  • 40 dkg polohrubá múka
  • 2 kávové lyžičky sóda bicarbóna
  • 1 vanilkový cukor

Plnka

 Čokoládová poleva

Postup prípravy receptu:

Cesto: Vajcia vyšľaháme s cukrom a vanilkou.. Postupne pridávame kakao, olej, orechy, jablká, múku a sódu bicarbónu. Cesto rozdelíme na dva plechy a upečieme.

Plnka: Uvaríme krém z mlieka a pudingu. Maslo vymiešame s cukrom. Po vychladnutí krém vyšľaháme s maslom.

Upečené pláty natrieme plnkou vrch ozdobíme čokoládovou polevou.

Gaštanová pyramída  III. miesto

Suroviny

1 ks piškótový korpus tmavý

Postup prípravy receptu:

Cesto: Bielky vyšľaháme na penu a postupne po troške pridávame cukor, žĺtky, kakao a múku, zmiešanú s práškom do pečiva. Piškótu upečieme  a po vychladnutí  vykrojíme kruhovou  formičkou  kolieska

Čokoládová plnka: pudingy pripravíme podľa návodu a vymiešame s maslom.

Gaštanové pyré zmiešame s rumom.

Na spodok formičky dáme piškótu, do stredu trochu gaštanového pyré a nanesieme plnku.

Po vytiahnutí tortičky z formy potrieme okraje čokoládovou plnkou, okraje obalíme pomletými  orechmi. Uložíme  do papierových košíčkov.

Vrch ozdobíme šľahačkou, na ktorú dáme pásiky gaštanového pyré, ktoré vytvoríme jeho pretlačením cez lis na cesnak.

 

Ovocný krémový koláč marhuľový

Suroviny

  • Lístkové cesto
  • 1 bal. piškót

Plnka

  • 1 l  mlieka
  • 2 vanilkové pudingy
  • 4 polievkové lyžice cukru
  • 1 marhuľový kompót
  • 1 vanilkový cukor

Postup prípravy receptu:

Lístkové cesto rozdelíme na dva časti a rozvaľkáme. Plát dáme  na plech, nahusto poukladáme piškóty, ktoré potrieme vychladnutým pudingom, na to poukladáme marhule. Prikryť druhým plátom a pečieme  pri 200 stupňoch 25 – 30 minút.

Plnka: Mlieko prevaríme pridáme vanilkový cukor , puding a uvaríme.

Po vychladnutí posypeme práškovým cukrom.

Ovocný krémový koláč višňový.

Postup je rovnaký ale sú použité višne.

Oriešky

Suroviny

Cesto

  • 1 vajce
  • 12 dkg práškový cukor
  • 37 dkg nastrúhané jablká
  • 1 polievková lyžica kakao
  • 10 dkg orechov
  • 1 vanilkový cukor

Plnka

  • 0,1 l  mlieka
  • 12 dkg orechov
  • 20 dkg maslo
  • 20 dkg práškový cukor
  • 1 vanilkový cukor

Postup prípravy receptu:

Spracujeme suroviny na cesto, ktoré potom vtláčame do formičiek / nie do vrchu / a pečieme.

Plnka: Mlieko prevaríme pridáme vanilkový cukor a orechy. Varíme do odparenie mlieka. Po vychladnutí pridáme do vymiešaného masla s cukrom

Krémom plníme oriešky, ktoré obalíme v práškovom cukre. 

Marhuľové kolieska

Suroviny

Cesto

  • 1 vajce
  • 5 dkg práškový cukor
  • 4 dkg droždie
  • 7,5 dkg maslo
  • 50 dkg hladká múka
  • štipku soľ
  • citrónová kôra
  • marhule

Plnka

  • vanilkový puding
  • mlieko podľa návodu

Postup prípravy receptu:

Z múky cukru, rozpusteného masla, rozšľahaného vajíčka, mlieka, štipka soli a kvásku vypracujeme hladké cesto. Zakryjeme ho utierkou a necháme v teple vykysnúť.

Plnka: Podľa návodu uvaríme vanilkový puding / stačí polovičná dávka / a dáme ho vychladnúť.

Marhule rozpoltíme.

Vykysnuté cesto na pomúčenej doske rozvaľkáme do tvaru obdĺžníka. Natrieme ho rozpusteným maslom a zvinieme / z dlhšej strany /. Valec pokrájame na 16 dielov, ktoré uložíme na vymastený  plech. V každom urobíme v strede jamku, dáme do nej trochu pudingu a polovicu marhule,

Upečené kolieska poprášime cukrom.