Choď na obsah Choď na menu
 


Torta Tiramisu

20. 7. 2015
Ingrediencie:
500g piškót (pre blp.celiatické), 500g jemného tvarohu bez tuku, 250ml pochúťkovej smotany, 2 vanilínové cukry, 3 bielky, 250ml silnej kávy, 2 PL rumu (likéru), 1 KL mletej škorice, 1 KL kakaa.

Príprava:

Tvarohový krém: Vymiešajte tvaroh, pochúťkovú smotanu, vanilínové cukry, práškový cukor a vaječné bielky.
Na dno tortovej formy uložte piškóty, ktoré namočte do vychladnutej precedenej kávy, do ktorej ste pridali rum. Na piškóty natrite tvarohový krém a urobte dve vrstvy. Poslednú vrstvu krému vyrovnajte stierkou. Kakao a škoricu zmiešajte a cez jemné sitko posypte povrch torty. Odložte na 12 hod. do chladničky a môžete podávať. Dobrú chuť!