Choď na obsah Choď na menu
 


Zhistórie ZO JDS Revúca

25. 5. 2015

Dôchodcovia v Revúcej boli aktívny aj pred vznikom Základnej organizácie Jednoty dôchodcov Slovenska. UŽ 15.8.1971 vznikol klub dôchodcov "Svornosť". Zakladateľom a krstným otcom bol Koloman Vlachovský. Klub dôchodcov "Svornosť" fungoval aj po zakladajúcej členskej schôdze  Základnej organizácie Jednoty dôchodcov Slovenska v Revúcej.

Základná organizácia Jednoty dôchodcov Slovenska vznikla 13.8.1997 na ustanovujúcej členskej schôdzi. Na schôdzi bolo prítomných 64 zakladajúcich členov. Zakladajúcej členskej schôdze ako hostia sa zúčastnili.  Ing Mitošinka predseda Krajskej organizácie Jednoty dôchodcov Slovenska a p. Molentová z Okresného úradu v Revúcej. Spoločne so základnou organizáciou vznikla aj okresná organizácia.

Do výboru boli zvolení nasledovní členovia: 

Mgr Ján Galovič                         predseda

Ján Macko                                  podpredseda

Eva Kužanská                            tajomníčka

Emília Špilovská                        pokladníčka

Uhrín Július, Žeňucha Milan, Mária Mantiaková,  Pavlína Antalíková   

Od tej doby sa naša členská základňa viac ako desať násobila. V súčasnosti máme vyše 650 členov. Sme najväčšou základnou organizáciou v okrese Revúca a patríme medzi najväčšie základné organizácie v rámci Slovenska .

V roku 2006 vznikol Spevokol " Úsvit "  so začínajúcimi piatimi členkami.

V súčasnosti má súbor 17 členov. Vystupuje ma rôznych podujatiach v rámci mesta a ZO Jednoty dôchodcov. Súbor sa pravidelne zúčastňuje regionálnych, či krajských prehliadok organizovaných OO JDS v Brezne a vo Zvolene. V roku 2009 sa zúčastnil celoslovenskej prehliadky speváckych súborov v Košiciach                                                     

 

Komentáre

Pridať komentár

Prehľad komentárov

Zatiaľ nebol vložený žiadny komentár.